Wedstrijden

De wedstrijd:

Zowel dames als heren, amateur golfers met een officiële NGF- of EGA handicap van maximaal 36.0 mogen meedoen aan kwalificatiewedstrijden. De kwalificatiewedstrijden kunnen door golfclubs separaat worden georganiseerd of kunnen onderdeel zijn van een bestaande clubwedstrijd.

Deelname houdt in dat de golfclub voor iedere deelnemer €17,50 afdraagt aan World Golfers Nederland.

De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld in de spelvorm Netto Strokeplay of Individueel Stableford. Er wordt gespeeld in zes handicapcategorieën: 0 - 5.0, 5.1 – 10, 10.1 – 15, 15.1 – 20, 20.1 – 25 en 25.1 – 36. Winnaar per handicapcategorie is de speler of speelster met de laagste Netto Strokes of het hoogste aantal Stableford punten. Hij/zij plaatst zich voor deelname aan de landelijke finale. De nummer twee is de runner-up en kan de nummer één vervangen indien deze om wat voor reden dan ook niet in staat is zijn/haar finaleplaats te claimen.

Het minimum aantal deelnemers per wedstrijd is gesteld op 20 personen, op dit aantal wordt er 1 finaleplaats ter beschikking gesteld (per 30 personen: 2 finaleplaatsen, per 40: 3 enz.).

Op de Nederlandse finaledag plaatst de winnaar per handicapcategorie (tot handicap 25.0) zich voor de wereldfinale.

De kwalificatiewedstrijden kunnen worden georganiseerd tussen 1 januari en 26 september. De landelijke finale zal eind september gespeeld worden op een topbaan in Nederland.

  • 2-daagse Jan’s Golf Challenge, Toernooi met zakenrelaties, gasten van BusinessClubRadio en golfvrienden. Het toernooi telt ook mee als officiële voorronde van het World Amateur Golf Championship. - Ahaus
    11th June 2020 @ 00:00

  • Besloten Clubwedstrijd Batouwe in div categorieën. - Batouwe
    6th June 2020 @ 00:00

Helaas zijn niet alle club wedstrijden zichtbaar I.V.M. de privacy van de club.